Tilbake
Cover image

Borregaard

Papir lages av tømmer – men visste du at man kan bruke tømmer i produksjon av vaniljesmak, batterier og mobiltelefoner også?

Vaniljeorkideen dekker kun under 2 % av verdensmarkedets behov for vaniljearoma. Derfor utvinnes det meste av det som smaker eller lukter vanilje industrielt fra petrokjemisk råstoff. Borregaard lager vaniljearoma fra tømmer ved å benytte det samme molekylet som lager den gode smaken i vaniljeorkideen. Det er det ingen andre i verden som gjør. Vaniljesmak fra tømmer er et bærekraftig alternativ både til naturlig vanilje og oljebasert vanillin.

Et annet av Borregaards produkter er et spesiallaget ligninprodukt fra tømmer som kan brukes i bilbatterier over hele verden. Ligninet bedrer kaldstartegenskapene og forlenger levetiden på batteriet. Biokjemikalier fra tømmer erstatter oljebaserte alternativer og er med på å drive utviklingen mot et bærekraftig samfunn.

Men det stopper ikke der. Spesialcellulose fra gran kan også brukes til å framstille en beskyttende film på LCD-skjermer, for eksempel i mobiltelefoner.

Disse tømmerbaserte produktene baserer seg på en fornybar, nedbrytbar og bærekraftig råvare. Dermed kan Borregaards produkter være en del av framtidens klimaløsning.

Relaterte Artikler