Tilbake
Cover image

Hydro

I 2017 vil et pilotanlegg med verdens mest klima- og energieffektive produksjonsteknologi for aluminum stå klart for produksjon på Karmøy. 

I Norge er vi verdensledende på produksjonsteknologi, og fra et klimaperspektiv produserer vi den reneste aluminiumen i verden. Når aluminium fremstilles ved hjelp av vannkraft, blir CO2-utslippet per tonn aluminium bare en tiendedel av utslippet fra et aluminiumverk som drives med strøm fra kullkraftverk. En million tonn aluminium produsert i Norge sparer derfor verden for 15 millioner tonn CO2 hvert år når alternativet er kullkraftbasert aluminium fra Kina. 

I dag er aluminiumindustrien den største videreforedleren av norsk vannkraft. Aluminium er et lett, formbart og uendelig resirkulerbart metall som verden trenger stadig mer av, blant annet for å gjøre biler lettere og mindre energikrevende, bygg mer klimavennlige, og til emballasje som kan gjøre mat mer holdbar og redusere behovet for kjøling. Verdens etterspørsel etter aluminium vil stige med 20% over de neste fem årene.

I aluminiumindustrien er Hydro verdensledende innen forskning og utvikling. Gjennom teknologipiloten på Karmøy ønsker de å industrialisere verdens mest klima- og energieffektive teknologi for aluminiumproduksjon. Sammen med mer enn 100 års erfaring med produksjon av fornybar energi, teknologiutvikling og nyskapende samarbeid vil dette bidra til at Hydro kan gi større livskraft til samfunnet. 

Relaterte Artikler