Tilbake
Cover image

Sapa

Produktene du bruker mest i løpet av din hverdag inneholder aluminium. Aluminium er etter jern det mest brukte metallet i verden, og i enkelte bransjer er det helt avgjørende for å klare kravene til klimagassutslipp.

På grunn av korrosjonsbestandigheten og styrken har produkter basert på aluminium lang levetid. Dette kan man se gjennom beregninger som viser at 75% av all aluminium som noensinne er produsert fremdeles er i bruk i dag. Grunnen til dette er at det kan gjenvinnes om og om igjen uten at man taper kvaliteten. Samtidig kreves det kun 5% av energien det koster å fremstille helt nytt aluminium, og dette gjør at man kan redusere utslippet av drivhusgasser i produksjonen med 95%.

Sapa er verdens ledende aluminiumsekstruder. De hjelper kunder med å tilpasse aluminium slik at deres produkt svarer best til å takle miljøutfordringene vi står ovenfor. Eksempelvis sparer hvert kilo aluminium 20 kilo CO2 over levetiden til en bil. Vi vet også at for hvert kilo storfekjøtt produsert, slippes det ut 22,7 kilo CO2. Hadde derfor alle biler i Norge byttet ut et kilo stål med aluminium ville man ha redusert CO2-utslipp tilsvarende produksjonen av 2 854 626 kilo storfekjøtt.

Relaterte Artikler